Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Νέο cd/«Στην ομορφιά του δειλινού»Νίκος Βερύκοκκος

Νέα κυκλοφορία με 12 νησιωτικά τραγούδια γραμμένα «Στην ομορφιά του δειλινού» της Νάξου, από τον πρωτοεμφανιζόμενο (δισκογραφικά) Νίκο Βερύκοκκο. Μία δισκογραφική δουλειά, που από το πρώτο κιόλας άκουσμά της, σε ταξιδεύει στο νησί απʼ όπου κατάγεται ο συνθέτης και μουσικός, την Νάξο.
Τα μουσικά εφόδια, η εμπειρία, αλλά και οι σημαντικές του συνεργασίες, έρχονται να μας αποδείξουν μέσα από το ιδιαίτερο παίξιμο με το βιολί του, την ποιότητα αλλά και τη σοβαρή προσέγγιση στο νησιώτικο είδος. Τις μουσικές και τα τραγούδια του, τα εμπιστεύεται σε αγαπημένους καλλιτέχνες : την Λιζέτα Καλημέρη, την Κούλα Μελισσουργού, τον Θοδωρή Μέρμηγκα, και την Ασπασία Στρατηγού.
Τραγούδια με εικόνες όπως το «Tριαντάφυλλα ανθισμένα» (Λ. Καλημέρη), το «Εικόνες» (Α. Στρατηγού), τραγούδια με ιδιαίτερες ευαισθησίες, όπως το «Μουʼ λειψες» και ο «Ξενιτεμός» (Θ. Μέρμηγκας), ακούσματα και μελωδίες που δεν φοβούνται να σταθούν επάξια στο είδος.
Τραγούδια που σε καλούν σε χορό, όπως το «Πως μου ταʼ φερες»
(Κ. Μελισσουργού), «Το πρωινό» (Θ. Μέρμηγκας) και το «Θα φύγω πιο νωρίς» (Ν. Βερύκοκκος) στολισμένα με χορωδία αποτελούμενη από φίλους μουσικούς του συνθέτη: Λιζέτα Καλημέρη, Βασίλη Μασσαλά, Ειρήνη Νικολάου, Χρήστο Ζούμπο, Ελένη Τζιαμουράνη, και Στεφανία Τσαμαντάκη.
Τέλος, το τελευταίο κομμάτι του δίσκου, που είναι και το ομότιτλο, ( «Στην ομορφιά του δειλινού» ), το τραγουδά ο Θοδωρής Μέρμηγκας και αποτελεί πραγματικό δείγμα ευαισθησίας της δημιουργίας του συνθέτη.
Στίχοι, μουσική και ενορχήστρωση: Νίκος Βερύκοκκος.

Διανομή: Μουσικό Ταχυδρομείο
http://www.musicspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου