Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Πασχαλινές διακοπές στις Μέλανες Νάξου


Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τις διακοπές του Πάσχα είναι η Νάξος .
Αν φέτος επιλέξετε τη Νάξο λοιπόν, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις Μέλανες την μεγάλη Παρασκευή ,στην κορύφωση του θειου δράματος είναι σίγουρο ότι αυτή η εμπειρία θα σας μήνη αξέχαστη .
Ακλουθώντας τον επιτάφιο στα σοκάκια του χωριού μοσχοβολώντας θυμίαμα από τις νοικοκυρές που έχουν βγάλει τα θυμιατά από νωρίς στις αυλές τον σπιτιών, αλλά και οι μεγάλες φωτιές που έχουν ανάψει στην είσοδο του χωριού , οι περηφάνες που ανάβουν τα κοπέλια του χωριού και κάποιοι μεγάλοι που δεν εγκαταλείπουν το έθιμο, σε κάνουν να νιώθεις δέος!


Στις Μέλανες θα βρείτε ταβέρνες να γευτείτε νηστήσιμους μεζέδες για την μεγάλη εβδομάδα ,και βέβαια πλούσια κρεατικά για το Πάσχα . Είναι όλα τοπικά προϊόντα! Μπορείτε να βρείτε και ενοικιαζόμενα δωμάτια.


Σας ευχόμαστε να περάσετε ένα αξέχαστο Πάσχα !!!!


Τηλέφωνα για πληροφορίες
(ΤΑΒΕΡΝΕΣ)
ΑΓΚΥΡΑ:2285062130
Ο ΓΙΩΡΓΗΣ:2285062180
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ :2285062374
Ο ΝΤΕΚΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΗ:2285062362

ενοικιαζόμενα δωμάτια: 2285062374

















Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Πασχαλινά τσουρέκια και κουλουράκια

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ




ΟΙ Συνταγές είναι από χειρόγραφο τετράδιο της Κρυσταλλένιας. Η επιτυχία είναι σίγουρη.



Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Νηστίσιμα γλυκά για την Μεγάλη Εβδομάδα


ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ
ΧΑΛΒΑΣ
ΟΙ Συνταγές είναι από χειρόγραφο τετράδιο της Κρυσταλλένιας. Η επιτυχία είναι σίγουρη.

Έφυγε νωρίς ο Νίκος Παπάζογλου


Ο Νίκος Παπάζογλου κατέληξε σήμερα το πρωί σε ηλικία 63 ετών έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. ο Νίκος Παπάζογλου -ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του...και εκανε χημειοθεραπείες- τελικά κατέληξε σήμερα το πρωί στο σπίτι του.
Τραγική ειρωνεία όταν έφυγε πριν λίγο καιρό ο καλός του φίλος Μανώλης Ρασούλης πολλοί κοινοί γνωστοί τους, που ήξεραν την κατάσταση της υγείας του Νίκου, έλεγαν ότι δεν θα αργήσουν να ανταμώσουν και πάλι οι δύο φίλοι.

Βιογραφία - Δισκογραφία - Συμμετοχές
Γεννήθηκε στις 20/3/1948 στη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συστηματική επαφή με τη μουσική ήταν μέσω συγκροτημάτων την περίοδο 1965-1970. Την ίδια εποχή έγραψε τα...
πρώτα του τραγούδια, μερικά από τα οποία τραγούδησε ο Πασχάλης (Αρβανιτίδης), δημιουργώντας παράλληλα ένα μικρό στούντιο με χειροποίητα μηχανήματα στη Θεσσαλονίκη.


Το 1972 με ένα πολύ καλό συγκρότημα που αποτελούσαν Θεσσαλονικείς μουσικοί και ονομάστηκε Ζηλωτής (Zealot) επιχείρησε να κατακτήσει τη διεθνή αγορά κατά το πρωτότυπο των Aphrodite`s Child. Για το σκοπό αυτό μετακόμισε στο Αachen της Δυτικής Γερμανίας. Φτιάχτηκαν τότε έξι τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στο Mιλάνο αλλά υπάρχουν μόνο σε συλλογές φίλων. Το 1976, τραγουδώντας στους "Αχαρνής" του Διονύση Σαββόπουλου, συναντιέται με τον Μανώλη Ρασούλη και το 1978 η "καλή παρέα" (Μανώλης Ρασούλης, Νίκος Ξυδάκης, Διονύσης Σαββόπουλος και Νίκος Παπάζογλου) δημιουργεί το δίσκο "Η Εκδίκηση της Γυφτιάς" στο νεόδμητο στούντιο Αγροτικόν Νο 3, στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθούν "Τα Δήθεν" και το 1983 όλα όσα υπήρχαν σε σχέδια, σημειώσεις και χαμηλόφωνες ηχογραφήσεις μαζεύονται στο δίσκο "Χαράτσι" που προτείνει ένα "είδος μεικτό και μόνιμο". Ακολουθεί το "Μέσω Νεφών" το 1986, τα "Σύνεργα" το 1991 και ένα χρόνο αργότερα η "Επιτόπιος Ηχογράφησις" στο θέατρο του Λυκαβηττού (30 Σεπτεμβρίου 1991). Τον Απρίλιο του 1995 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Όταν Κινδυνεύεις Παίξε την Πουρούδα" -στην κυπριακή διάλεκτο- σημαίνει το κλάξον ποδηλάτου.Το 2005 κυκλοφόρησε η τελευταια του δουλεια το "Μά'ϊσσα Σελήνη".

Την ημέρα της κυκλοφορίας της "Μά'ισσας σελήνης", ο Νίκος Παπάζογλου κέρδισε το Βραβείο Μουσικής στα Κρατικά Κινηματογραφικά Βραβεία Ποιότητας (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) για τη μουσική του στην ταινία η "Νοσταλγός".

Κάτω από την ετικέτα "Στρόγγυλοι Δίσκοι" ο Νίκος Παπάζογλου επιμελείται τις παραγωγές και ανακαλύπτει αξιόλογους τραγουδοποιούς όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Ορφέας Περίδης, το μουσικό σχήμα Μικρές Περιπλανήσεις, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου κ.ά. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Δισκογραφία
1984 Χαράτσι (Lyra)
1986 Μέσω Νεφών (Lyra)
1990 Σύνεργα (Lyra)
1991 Επιτόπιος ηχογράφησις στο θέατρο του Λυκαβηττού (Lyra)
1995 Όταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα (Lyra)
2005 Μά'ισσα Σελήνη

Δισκογραφία : Συμμετοχές
1977 Αχαρνής, Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια (Lyra)
1978 Η εκδίκηση της γυφτιάς (Lyra)
1979 Η ρεζέρβα (Lyra)
1979 Τα δήθεν (Lyra)
1981 Χειμερινοί Κολυμβητές (Ανεξάρτητη παραγωγή)
1984 Όλοι δικοί μας είμαστε (Lyra)
1986 Εν Αθήναις (Lyra)
1986 Πότε Βούδας πότε Κούδας (CBS)
1987 Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι (ΜΙΝΟS)
1988 Ο κ. Σαββόπουλος ευχαριστεί τον Κ. Χατζιδάκι και θα'ρθη οπωσδήποτε (Σείριος)
1988 Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά (Σείριος)
1988 Τραγούδια από το θέατρο (Lyra)
1989 Ασπρόμαυρες ιστορίες (Lyra)
1991 Παραμύθια (Lyra)
1992 Τα σκόρπια (Lyra)
1992 Σύγχρονο τραγούδι-Μέρες μουσικής (Lyra)
1993 Η μικρή γαλέρα (Ασπάλαθος)
1997 Πύλη της άμμου (Μύλος)


Η κηδεία του Νίκου Παπάζογλου, θα γίνει αύριο, Δευτέρα, στις 16:00, από τον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντα, της Τούμπας, η γειτονιά όπου γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική.
Καλό του ταξίδι.....
πηγή:tromaktiko

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα Κουρνοχωρίου - Μύλων Νάξου "Παναγία η Φλεριότισσα".

Σε Σώμα συγκροτήθηκε το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτιστικής Χορευτικής Ομάδας Κουρνοχωρίου - Μύλων Νάξου "Παναγία η Φλεριότισσα". Η εκλογή όλων των μελών του Προεδρείου του διοικητικού συμβουλίου έγινε ομόφωνα. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Νικόδημος Φλεριανός. Η Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα, το πρωί της Κυριακής των Βαΐων θα καθαρίσει και θα ασπρίσει τμήματα του δρόμου, που θα περάσει η Λιτανεία την Κυριακή του Πάσχα μετά τον Εσπερινό της Αγάπης. Στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα γίνει αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Κορωνοχωρίου. Η σύνθεση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου:Πρόεδρος: Φλεριανός Νικόδημος του ΒασιλείουΑντιπρόεδρος: Γκούφας Στυλιανός του ΚωνσταντίνουΓεν. Γραμματέας: Βασιλάκη Νεκταρία του ΓρηγορίουΤαμίας: Βερυκόκκου Φωτεινή του ΓεωργίουΑναπλ. Γεν. Γραμματέας: Βασιλάκης Ευστάθιος του ΙωάννουΑναπλ. Ταμίας: Πολυκρέτης Κωνσταντίνος του ΣταύρουΜέλος: Βερύκοκκος Νικόλαος του ΓεωργίουΑναπλ. Μέλη: Κωστόπουλος Δημήτριος του Στεφάνου Κουτελιέρη Δανάη του Δημητρίου Η Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα, ανακοινώνει: Τη Μ. Πέμπτη θα γίνει το έθιμος της "ροκάνας" Τη Μ. παρασκευή το βράδυ στη Γύρα (Λιτανεία) του Επιταφίου, κατά μήκος της διαδρομής θα ανάβουν "περιφάνες" Την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα μετά τον Εσπερινό της Αγάπης, θα γίνει Γύρα από τους Μύλους με διαδρομή Κουρνοχώρι-Άγιος Νεκτάριος-Μύλοι καταρράκτες-πάνω Μύλοι-Αγία Ειρήνη-Κουρνοχώρι. από naxosnews

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ... Εσείς που ήσασταν μεταξύ 26 Απριλίου και 9 Μαίου 1986??‏


Τσερνομπίλ: μετατόπιση του ραδιενεργού νέφους πάνω από την Ευρώπη από 26 Απριλίου και 9 Μάη του 1986???
ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΣΟΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ?‏

Ήξερα ότι το νερό είναι σημαντικό, αλλά δεν ήξερα πότε πρέπει να το πίνω. Μήπως ξέρετε; Πίνοντας νερό στη σωστή ώρα μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητά στο ανθρώπινο σώμα: 2 ποτήρια νερό μετά το ξύπνημα - βοηθά στην ενεργοποίηση εσωτερικών οργάνων 1 ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα - βοηθάει την πέψη 1 ποτήρι νερό πριν από το μπάνιο - βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης 1 ποτήρι νερό πριν πάτε για ύπνο - αποφεύγεται εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή Απο: Νax Man

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Αιολικό πάρκο Μελάνων Νάξου


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και μετά από δική μας έρευνα έτοιμα όλα για να αρχίσουν η εργασίες στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο των Κυκλάδων που θα πραγματοποιηθεί στις Μέλανες .24 ανεμογεννήτριες θα στολίζουν το χωρίο μας από την κορυφή του λόφου και συνέχεια νότια του χωριού μέχρι την περιοχή πάνω από τον κούρο .Η εργασίες έγιναν με άκρα μυστικότητα για να αποφύγουν τις ενστάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, το έργο έχει αναλάβει ο όμιλος Κοπελούζου .Για περισσότερες πληροφορίες θα σας κρατάμε ενήμερους.