Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΣΟΦΙΑ ΑΣΣΥΧΙΔΟΥ-ΑΓΓΕΛΟΣ



Η ΣΟΦΙΑ ΑΣΣΥΧΙΔΟΥ η νεαρή τραγουδίστρια έφυγε ξαφνικά μετά από τροχαίο, την άνοιξη του 2005. Μεγάλο το κενό που άφησε στην οικογένειά της και στη μουσική οικογένεια του λαϊκού / ρεμπέτικου τραγουδιού. ΄Αφησε όμως τη φωνή της στο τελευταίο CD της που κυκλοφορεί με τίτλο ‘’Το Στεφάνι’’ και είχε ηχογραφηθεί λίγο πριν το ξαφνικό ταξίδι που της έκοψε το νήμα με τη ζωή.
΄Ετσι λοιπόν συναντήθηκαν στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ , στην οδό Αλκιβιάδου 212, στον Πειραιά, η αδερφή της Λίζα Ασσυχίδου, φίλοι, συνεργάτες και γνωστοί, στις 07/12/05 για να τιμήσουν τη μνήμη της. Στο χώρο που ο Ρώσος ζωγράφος BANTIM ΣΟΥΚΟΦ εξέθετε έργα του και είχε φιλοτεχνήσει και το πορτραίτο της Σοφίας Ασσυχίδου.

Την όλη σεμνή τελετή είχε διοργανώσει η Κα Κατερίνα Σάκαλακ. Μετά το χαιρετισμό του Προέδρου της UNESCO κ. Ι. Μαρωνίτη η Κα Νίκη Παπουλάκου διάβασε ένα ποίημά της, αφιερωμένο στο κορίτσι του πορτραίτου.

ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ.

Η ζωή σου φτερούγισμα
Στο αιώνιο φως
Απρόσμενο κάλεσμα της μοίρας
Κι εσύ πέταξες…
Πέρα α’ το σύννεφο,
Πουλί ταξιδιάρικο.
Κι έμεινες εκεί
Στο γαλάζιο του ουρανού
Σε άλλους γαλαξίες να κρυφτείς!

Πέρασες τις πύλες της Ζωής
Με μια ανάσα.,
Να ζήσεις στο στερέωμα
Για πάντα!
Αστέρι εσύ χλωμό
Μαζί με τα άλλα αστέρια!!

Στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια του πορτραίτου και η Λίζα Ασσυχίδου παρέλαβε το πορτραίτο της αδερφής της Σοφίας από τον Ζωγράφο Βαντίμ.
Η βραδιά έκλεισε με το άκουσμα των τραγουδιών του CD της Σοφίας…
====================================================

Ν. Παπουλάκου.
1η Δημοσίευση Εφημ. ''Η ΝΙΚΗ'' ΄(ΝΊΚΑΙΑ) ΙΑΝ. 2006

1 σχόλιο: