Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Θαλλέλαιο

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε στις 4:30 το απόγευμα στην περιοχή της Γαλήνης στη Νάξο και που πολύ γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να κινηθεί προς την πλευρά του Αγίου Θαλλελαίου σε απόσταση αναπνοής από το χωριό.
fotia-naxosnow.gr
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάξου, με επικεφαλής το διοικητή του τμήματος κ. Χρήστο Μπόμπη έσπευσαν στην περιοχή με 4 πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες και 5 πεζοπόρους επιχειρώντας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Η φωτιά σε απόσταση αναπνοής από τον Άγιο Θαλλέλαιο...
Η φωτιά σε απόσταση αναπνοής από τον Άγιο Θαλλέλαιο…
Μετά από παρέμβαση του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γύρω στις 6:00 το απόγευμα η επιχείρηση κατάσβεσης ενισχύθηκε από αέρος με 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη που επιχείρησαν στην περιοχή και συνετέλεσαν καθοριστικά για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά μέχρι να βραδιάσει.
Τα 2 αεροσκάφη της Πυροσβεστικής συνετέλεσαν καθοριστικά στην κατάσβεση
Τα 2 αεροσκάφη της Πυροσβεστικής συνετέλεσαν καθοριστικά στην κατάσβεση
Αναστάτωση επικράτησε στο χωριό με τους κατοίκους αλλά και τους περαστικούς, να παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς…
fotia-naxosnow.gr
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα (21:00) στην περιοχή προκειμένου να κατασβέσουν και τις τελευταίες εστίες πυρκαγιάς, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα για τυχόν αναζωπύρωση της

Παντελώς ελλιπής η παρουσία της Πολιτικής προστασίας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όπως και οι εθελοντές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
(αξίζει να σημειώσουμε ότι κάηκαν δεκάδες ελιές, αμπέλια,  μέλισσες, και πολλά ζώα ,κατσίκες και πρόβατα .)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου