Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Εγιναν στάχτη οι κόποι μιας ζωής

Ολοσχερώς κάηκε κτήριο, (ισόγειο κατάστημα – χρωματοπωλείο και σπίτι στον 1ο όροφο), στην οδό Παπαβασιλείου στη Χώρα της Νάξου, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα. Από την πυρκαγιά – ευτυχώς – δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές…
fotia

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Τρίτης στο χρωματοπωλείο του κ. Νεκτάριου Κουτελιέρη επί της Κεντρικής οδού και γρήγορα επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο που ευτυχώς ήταν ακατοίκητη οικία… Σύμφωνα με το διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου της Νάξου κ. Χρήστο Μπόπη, η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 03:25 και άμεσα μετέβη από το Χαλκί που εδρεύει, στη Χώρα με πέντε πυροσβεστικά οχήματα και 12 άνδρες.
«Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα, ενώ βασική μέριμνα της πυροσβεστικής δύναμης ήταν να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά στα παρακείμενα κατοικήσιμα σπίτια. Πλήρως η φωτιά έσβησε γύρω στις 7:00. [....] Ήταν δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής αφενός γιατί ήδη η φωτιά είχε εξαπλωθεί αλλά και λόγω των συνεχόμενων εκρήξεων των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο κατάστημα» σημείωσε ο κ. Μπόπης στο naxosnow.gr.
fotia
Το κατάστημα – χρωματοπωλείο κάηκε ολοσχερώς με τη ζημιά να είναι ανυπολόγιστη… Βασική μέριμνα της πυροσβεστικής υπηρεσίας -εκτός την κατάσβεση της πυρκαγιάς- ήταν να μην επεκταθεί στα παρακείμενα σπίτια και καταστήματα…
fotia
Το σπίτι αριστερά του κατεστραμμένου από τη φωτιά κτηρίου «άρπαξε» κάποια στιγμή με αποτέλεσμα να καεί μέρος από το παράθυρο ενώ από τις πύρινες φλόγες και τη θερμότητα, δημιουργήθηκαν ρωγμές στα παρακείμενα κτήρια.
Γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα, έντρομοι οι περίοικοι ξύπνησαν από τις εκρήξεις των υλικών που υπήρχαν στο κατάστημα και βλέποντας την πυρκαγιά πολλοί από αυτούς κυριολεκτικά πετάχτηκαν, από το κρεβάτι τους στο δρόμο… «Μας ξύπνησαν οι θόρυβοι από τις απανωτές εκρήξεις, δεν ξέραμε τι είναι, τρομάξαμε… και όταν καταλάβαμε τι συμβαίνει φοβηθήκαμε και βγήκαμε άρον – άρον έξω από το σπίτι» είπε στο naxosnow.gr κάτοικος της περιοχής.
Πάντως ερωτηματικό αποτελεί το αίτιο της πυρκαγιάς ενώ παράλληλα πολλά είναι αυτά που ακούγονται στη «γειτονιά», με κάποιους να κάνουν λόγο για εμπρησμό…
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με το Α.Τ Νάξου διερευνά την υπόθεση και ήδη έχουν αρχίσει οι καταθέσεις μαρτύρων.
πηγη :naxosnow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου