Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΑΝΙΤΩΝ





Με τη δέουσα λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος, Κυριάκή 18 Οκτωβρίου 2015, η 71η επέτειος της εξέγερσης των Μελανίτων αγροτών εναντίων των φράγκων γαιοκτημόνων για την ανακατάληψη των κτημάτων που έγινε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 1944.




Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία επιτελέστηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων η επιμνημόσυνη δέηση για τους πρωταγωνιστές της εξέγερσης.






Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κοινότητας Μελάνων Νάξου "Κούρος ο Έλληνας", Γαβρίλης Κονδύλης, ο οποίος έκανε μία ιστορική αναδρομή για τα γεγονότα της εξέγερσης.




Στη συνέχεια μίλησε ο Μελανίτης Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Αργύρης Ανεβλαβής, για τη σημασία του αγώνα και για το πως το Ελληνικό κράτος δικαίωσε τις προσπάθειες των Μελανιτών για την αναδιανομή των κτημάτων.




Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο Μελανίτης Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μανόλης Πολυκρέτης, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων Κώστας Βασιλάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μελάνων Ευάγγελος Βερύκοκκος και πλήθος κόσμου.








 Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο πολιτιστικός συλλόγου κοινότητας Μελάνων Νάξου "Κούρος ο Έλληνας" όπου με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του συλλόγου, πραγματοποιείτε κάθε χρόνο από το 2011 ως ελάχιστος φόρος τιμής στους πρωταγωνιστές της εξέγερσης. Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξε και το σχετικό κέρασμα στους παρευρισκομένους από το σύλλογο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου